Emir Suljagić: Izložen sam prijetnjama i uvredama više od “mojih” nego od ostalih

Emir Suljagić: Izložen sam prijetnjama i uvredama više od “mojih” nego od ostalih


Direktor Memorijalnog centra Srebrenica, Emir Suljagić, oglasio se na društvenim mrežama kako bi iznio svoja iskustva i zatečeno stanje prilikom preuzimanja dužnosti prije pet godina.

Suljagić je opisao situaciju koju je zatekao po dolasku u Memorijalni centar Srebrenica, nazivajući je ruševnom u svakom smislu.

“Zgrade su bile ruševne i na ivici kolapsa, a zaposlenici su bili prepušteni sami sebi, duboko deprimirani,” napisao je Suljagić.

Istakao je da su oni koji sada nazivaju Memorijalni centar “svetinjom” prethodno ignorisali njegovo stanje i nisu ništa učinili da ga poboljšaju.

“Izuzmemo li njihovu imovinu u Srebrenici, Vogošći i Ilijašu, ne postoji apsolutno nijedan drugi trag njihovog angažmana u Srebrenici. Sada, kada su uništili sve što su dotakli u Srebrenici, počeli su bacati oko i na Memorijalni centar,” dodao je Suljagić.

Naglasio je da je u posljednje vrijeme izložen uvredama i prijetnjama više od onih koji se pretvaraju da su “njegovi” nego od fan kluba Ratka Mladića. Suljagić je jasno dao do znanja da neće dozvoliti da Memorijalni centar Srebrenica postane privatna imovina pojedinaca koji su uništili sve što su dotakli.

“Ne postoji cijena koju nisam spreman platiti da to osiguram,” zaključio je Suljagić, naglašavajući svoju posvećenost očuvanju Memorijalnog centra.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija