Emir Suljagić žestoko se obrušio na Gordanu Tadić: Muslimanski život nikada nije bio jeftiniji kao u njenom mandatu

– Ne znam na kojem osnovu se Tužilaštvo BiH bavi ‘Bljeskom’: to je posao za hrvatsko pravosuđe. Posao Gordane Tadić su stotine, ako ne i hiljade do ramena krvavih ubica koji slobodno hodaju po Zvorniku, Bratuncu, Srebrenici, itd. Ali, kao što znamo, oni imaju prijatelje u VSTV-u.

Emir Suljagić se obrušio na Hadžifejzovića: Zašto nam servira krmetinu u ramazanu?

Evo, recimo, kandidujem dvojicu pripadnika voda ‘Crvenih beretki’ Bratunačke brigade koji su po zapovjedi Vidoja Blagojevića 16. jula 1995. učestvovali u masovnim smaknućima u Branjevu i Pilici. Jedan živi u Bratuncu, drugi u Srebrenici. Obojica svjedočili u Hagu, pa tako i znam”, poručio je Suljagić i dodao:

– Ako me neko iz Tužilaštva BiH kontaktira, spreman sam im saopštiti i detalje o tome ko su, šta su, gdje su bili svjedoci sa ‘safe conduct’ i gdje danas žive. Ali, pošto je sve ovo PR exercize, znam da neće. Jer, muslimanski život nikad nije bio jeftin kao u mandatu Gordane Tadić, navodi Emir Suljagić.

Podsjetimo, uoči drugostepenog disciplinskog postupka, nepravomoćno razriješena glavna državna tužiteljica Gordana Tadić naprasno je pokrenula procese protiv hrvatskih generala koji su rukovodili operacijom “Bljesak”, nakon čega su uslijedile burne reakcije iz susjedne Hrvatske, piše Slobodna Bosna.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79