Emir za organizaciju turnira dobio kaznu od 4.000KM: “Da sam im drogu prodavao bila bi manja kazna”

Emir za organizaciju turnira dobio kaznu od 4.000KM: “Da sam im drogu prodavao bila bi manja kazna”


Emir Isić i njegovo sportsko udruženje “Futuro Hadžići” organizovali su krajem januara Winter Futuro Futsal Kup 2023.  Turnir je trajao tri dana 21.22 i 28.01.2023godine Na turniru je prijavljeno 20ekipa, zbog veliki snježnih padavina 21.01.2023.god četri ekipe su odustale što je bilo za razumjeti obzirom na vremenske uvjete i mjesta odakle dolaze.

Međutim ovu lijepu priču umanjila je novčana kazna u iznosu od 4.000KM koju je dobio predsjednik Emir i njegovo udruženje piše Crna-Hronika.

“Prva u životu krivična prijava i to za organizaciju malonogometnog turnira za omladine do 19. godina i mlađe. 4.000KM KAZNA!

Kazna zbog toga što sklanjaš djecu sa ulice, 4. 000KM. Da sam im prodavao drogu bila bi manja kazna. Ološi hadžički. Neka vam je na čast. Vidimo se na sudu dileri!” – izjavio je sportista Emir Isić.” – izjavio je predsjednik sportskog kluba.

Na kazni od strane pripadnika MUP-a KS priše kako je isti kao odgovorno lice prilikom održavanja javnog skupa “Malonogometni turnir” nije osigurao dovoljan broj lica za osiguravanje javnog reda i mira (redara) i osiguravajuću medicinsku zaštitu” – za šta je navedeno lice Emir Isić dobio kaznu od 1.000KM. – piše Crna-Hronika.

Također pored ove kazne, Emir je dobio još jednu novčanu kaznu u visini od 3.000KM.

“Imenovano udruženje kao organizator javnog skupa “Malonogometni turnir Sportsko Udruženje Futuro Hadžići nije osigurao dovoljan broj lica za vršenje poslova održavanja reda i mira (redara) i odgovarajuće medicinske zaštite. Ukupna kazna od 3.000KM.

Članovi sportskog udruženja “Futuro Hadžići” oglasili su se:

Predsjednik sportskog udruženja “Futuro” Emir Isic kao odgovorno lice za organizaciju turnira “Winter Futuro Futsal Kup” za igrače do 19godina i mlađe. Danas je dobio kaznu u vidu krivične prijave u iznosu od 4000KM.

Orazloženje iz PU Hadžići je:

  • Da nije obezbjedio 15 redara
  • Da nije obezbjedio medicinskog radnika, što apsolutno nije tačno a to ćemo dokazati na sudu.
  • Da nije obezbjedio vatrogasce, što apsolutno nije tačno.

Treba napomenuti da na ovome turniru nije zabilježen niti jedan incident, ni onaj najmanji.
U naredna dva do tri dana izaći ćemo sa zvaničnim saopštenjem u kojemu ćemo detaljno napisati sve ono što nas kao Udruženje, VOLONTERE i ljude iz sporta već godinama muči i tišti.

Ovaj slučaj ćemo predati na sud. O Emiru i njegovom radu suvišno je bilo šta reći dovoljno je ući na profil udruženja i pogledati čime se to udruženje bavi zadnjih 7godina, sve što vidite na profilu za to je kriv ovaj čovjek i još par ljudi.” izjavili su ispred Udruženja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija