Emotivan status o Dženanu Memiću: Pozvali su nas sa klinike gdje je boravio. U tom trenutku se srušio cijeli moj svijet

Facebook grupa Prava za Dženana danas je objavila emotivni status na društvenim mrežama. Naime, 15. februara 2016. godine Dženan Memić je izgubio životnu bitku.

Oni su objavili status Arijane Memić. Status prenosimo u cijelosti:

“Bio je ponedjeljak, 15.02.2016. godine, tmurno jutro.

Šest neprospavanih noći bilo je iza nas. Sjedili smo tako, u tišini, svako sa svojim mislima, isčekujući konačno vrijeme posjete, da ga vidimo.Već je sedmi dan u bolnici, prognoze nisu bile dobre, ali vjerovali smo…

Vjerovali smo da će se izvući, da će sve proći, da ćemo sve zaboraviti, samo da on bude dobro, da se vrati kući.Oko 6.30h zazvonio je telefon. Pozvali su nas s klinike gdje je boravio.Muriz se javio. Bio je to poziv koji je trajao desetak sekundi, nije progovorio ni riječ, samo je prekinuo. Nikada neću zaboraviti taj izraz lica, nikada neću zaboraviti taj trenutak.

Mama je već bila van sebe, znala je. Znala sam i ja, ali nisam htjela da povjerujem u to, nisam mogla. Molila sam Boga samo da je živ, pa i ako se stanje pogoršalo, ozdravit će, bit’ će dobro.Izašla sam za Murizom iz sobe u kojoj je bila mama, molila sam ga da mi kaže zbog čega su zvali, ali nije progovarao ni riječi.

Upitala sam ga: “Je li živ?”Rekao je samo: “Nije.”I danas, više od pet godina nakon toga, svakog 15. u mjesecu, živim taj isti trenutak.

Trenutak u kojem se srušio moj cijeli svijet. Svijet u kojem nema više moje najveće podrške, oslonca, moje duše.Tog dana smo se zarekli da ćemo se boriti, da nećemo odustati sve dok odgovorni za smrt našeg Dženana, ne budu kažnjeni. Već preko pet godina traje naša borba i svaki dan nosi svoju težinu, ali na današnji, na svaki 15. u mjesecu, nešto se posebno stegne u grudima.Nedostaješ, ljepotane moj.”, istaknuto je na Facebook statusu ove grupe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79