Emotivni video ukrajinskih mladića: “Kroz klipove opisali rat. Puška, nargila, borba…”

Emotivni video ukrajinskih mladića: “Kroz klipove opisali rat. Puška, nargila, borba…”


Invazija Rusije na Ukrajinu počela je 24. 2. 2022. u ranim jutarnjim satima. Predsjednik Ukrajine je tog dana proglasio ratno stanje, a naveče istog dana je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo da je muškarcima između 18 i 60 privremeno zabranjeno da napuštaju zemlju.

Ukrajinski odgovor na invaziju uopšte nije podbacio. Cijela zemlja je mobilizirana. Mnogi su otišli, no, mnogi su i ostali i daju doprinos borbi.

Dobrovoljci su kopali rovove, učvrščivali zgrade i jačali tačke oko gradova u kojima žive. Improvizirane zamke za tenkove su postavljane kako su se ruske snage približavale. Uspostavljen je veliki broj kuhinja u kojima se priprema hrana za dobrovoljce.

Ukrajinska vojska dramatično je uvećana jer su rezervisti i volonteri preplavili centre za regrutaciju. Novofornirane jedinice su, prema izvještajima sa terena, disciplinovane i profesionalne, jer se cijela zemlja fokusirala na samo jedno – otpor neprijatelju.

Mnogi mladići ostali su i svoje svakodnevne rutine zamijenili puškom i rovom.

Kako je biti u ratu, najbolje je opisao emotivni video klip koji vam donosimo u nastavku.

https://youtu.be/OiSd2sXbMow


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija