Enver Bijedić se izvinio: Nanijeli su štetu i meni i ugledu ovog doma

Enver Bijedić, nedavno privedeni pa pušteni predsjednik Socijaldemokrata BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, na početku današnje sjednice ovog doma se obratio kolegama neobičnim izvinjenjem.

“Izvinio bih se zbog neprimjerenog ponašanja Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Na taj način su nanijeli štetu i meni i ugledu ovog doma”, kazao je Bijedić.

Podsjetimo, on je uhapšen prošle sedmice u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli. Osim Bijedića, ovim predmetom obuhvaćeno je još pet osoba, tri su zaposlene u Rudniku soli, a dvije u jednoj gračaničkoj privatnoj firmi.

Svi oni se sumnjiče za učestvovanje u sumnjivom tenderu koji se odnosi na bušenje i opremanje usmjerenih istražno-eksploatacionih bušotina. Svi su pušteni da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79