Enver Suljagić: Želimo se približiti građanima, pokušat ćemo zadržati ove cijene vožnje

U Bosni i Hercegovini se danima najavljuje novo poskupljenja goriva. Neki naftaši najavljuju da će litar goriva ići i preko 3,5 KM, a novo poskupljenje goriva donosi dizanje cijena hrane, usluga…, ali i taksi prijevoza.

Sarajevo taxi je ove godine dizao već jednom cijenu, te im trenutno start iznosi 2,5 KM, a jedan kilometar vožnje 1,50 KM.

Enver Suljagić, predsjednik Sarajevo Taxija kaže da će se truditi da te cijene ostanu.

– Prije svega, taksi usluge trebale bi biti daleko skuplje jer osim goriva mi imamo i ostale troškove. Međutim, mi smo ozbiljna kompanija koja osjeća puls naroda. Teška su ekonomska vremena, ide zima, kako se grijati, hoće li biti gasa…

Iako nemamo realnu cijenu i radimo samo da se održimo, želimo se približiti građanima. Konkretno, sačekat ćemo da se tržište naftom stabilizuje, pravit ćemo analize i pokušat ćemo zadržati ove cijene, iako nas građani razumiju i kažu da je poskupljenje neizbježno – kazao je za Faktor Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevo Taxi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79