Epilog pucnjave u Lukavici: I Sikima i Aco Makedonac se sumnjiče za pokušaj ubistva

Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo danas su dostavili Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu izvještaj protiv Gorana Sikime i Aleksandra Mičića, zvanog Aco Makedonac, zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Oni se sumnjiče da su učestvovali u vatrenom obračunu koji se odigrao 2. januara oko 3.30 sati u ulici Hilandarska u Istočnom Sarajevu, kod benzinske pumbe Brčko gas.

Sikima je u obračunu, koji je ličio na one koje viđamo u akcionim filmovima, izvukao deblji kraj te je ranjen, piše Radiosarajevo.

Prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Mičić je priveden u nadležnu stanicu, nakon čega je pušten na slobodu.

Prema prvim informacijama iz istrage, prvi je hice ispalio Sikima, nakon čega mu je vatrom uzvratio Mičić. Sikima je navodno došao da se obračuna s Mičićem.

Podsjetimo, Sikima ranije nije punio stupce crne hronike. Mičić, poznatiji kao Aco Makedonac, slovi za kontraveznog biznismena koji je gradio zgrade.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79