Ernest Imamović nakon suicida Muriza Hadžiahmetovića: Ovo je alarm! Država i društvo moraju naći novac za odbranu boraca ARBiH

Ernest Imamović nakon suicida Muriza Hadžiahmetovića: Ovo je alarm! Država i društvo moraju naći novac za odbranu boraca ARBiH


Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović je poručio da je s tugom primio vijest o preranoj smrti Muriza Hadžiahmetovića, bivšeg pripadnika Armije R BiH i dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatnji ljiljan”, koji je počinio suicid u 54. godini.

Zlatni ljiljan koji je u miru dao svoj život za BiH: Herojski grad se oprašta od svog heroja

– Nažalost kao društvo smo zakazali. Svi nivoi vlasti od Grada, Kantona, Federacije i BiH su trebali uraditi puno više na stvaranju pretpostavki kako bi borci-branitelji BiH koji su optuženi za zločine iz perioda rata među kojima si bio i ti imali mogućnost za odbranu i dokazivanje svoje nevinosti pred pravosudnim organima u našoj državi – kazao je Imamović.

Smatra da je smrt Hadžiahmetovića alarm da se nigdje i nikada ne smije ovo dogoditi.

– Država i društvo moraju naći novac za pružanje pravne pomoći optuženim borcima Armije RBiH i MUP a BiH. Mi ne trebamo štititi ratne zločince ali činjenica da je neko optuženi ne podrazumijeva da je i kriv i stoga optuženi borci Armije RBiH i MUP a BiH moraju imati pravo na pravednu odbranu.

Tvoj porodici želim sabur a tebi lijep dženet. Neka ti je laka zemlja bosanska – poručio je Imamović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija