Poznata lokacija i termin dženaze Murizu Hadžiahmetoviću

Poznata lokacija i termin dženaze Murizu Hadžiahmetoviću


Bosnu i Hercegovinu pogodile su jutrošnje vijesti da je bivši pripadnik ARBiH i dobitnik “Zlatnog ljiljana” Muriz Hadžiahmetović oduzeo sebi život.

Prema informacijama koje imamo, Hadžiahmetovićev nestanak je porodica prijavila jučer oko 20:30 sati. On se svojim vozilom udaljio u nepoznatom pravcu, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je nešto prije 23:00 sati u blizini Moto kampa u Goraždu.

Zlatni ljiljan koji je u miru dao svoj život za BiH: Herojski grad se oprašta od svog heroja

Hadžiahmetović je lišen slobode 13. decembra 2022. godine sa još pet osoba. Njih je slobode lišila SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH, a sve zbog navodnih ratnih zločina.

Osumnjičeni su za krivična djela “Ratni zločin protiv civilnog stanovništva”, “Organizovanje grupe i podstrekavanje na učinjenje krivičnih djela ratnih zločina” i “Povrede zakona ili običaja ratovanja”.

Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije i mrtvozornik, koji su potvrdili identitet, te da svi tragovi ukazuju da se radi o suicidu počinjenom iz vatrenog oružja.

Dženaza će biti klanjana sutra u 14:45 na mezarju Kolijevke-aleja Zlatnih ljiljana u Goraždu. Iza Muriza Hadžiahmetovića su ostali supruga i dvije kćerke te brat i sestra.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija