Evo kome Grad Sarajevo naplaćuje korištenje imena glavnog grada BiH!

Objavljen je izvještaj o upotrebi grba, imena i isticanju Grada Sarajeva od oktobra 2019. do oktobra ove godine. U izvještaju je navedeno kome je naplaćeno, a kome nije naplaćeno korištenje imena glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Odlukom o upotrebi grba, imena i isticanja zastave Grada Sarajeva je naloženo plaćanje godišnje naknade od 100 KM za pravne subjekte čija djelatnost nije usmjerena na sticanje dobiti, 400 KM za one koji imaju pozitivne poslovne rezultate i 4.800 KM za one koji imaju veliki obim poslovanja. Postoje pravni subjekti koji ne moraju plaćati ovu naknadu, a to su oni čija je djelatnost od društvenog interesa ili posebnog interesa za Grad Sarajevo.

Shodno ovoj odluci u navedenom periodu su izdata 34 rješenja i naplaćeno je 49.000 KM. U izvještaju je navedeno da 70 subjekata ima obavezu plaćanja naknade, a očekuje se da će po ovoj osnovi u toku ove godine biti naplaćeno 84.900 KM.

U protekloj godini najviše je naplaćeno od Apoteka Sarajevo i to 4.800 KM, dok je većina uplatila 100 KM ili nisu morali platiti prenois Klix.

Izvještaj je dostupan na ovom linku, a gradski vijećnici će ga razmatrati na sjednici koja je zakazana za sutra.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79