Evo zbog čega je priveden sarajevski kriminalac: “Dovodi se u vezu s bacanjem bombi na objekte dilera iz Lukavice”

Posebni tim istražitelji MUP-a Kantona Sarajevo večeras je u Sarajevu uhapsio Adija Nukića, koji se dovodi u vezu s nekoliko bombaških napada.

Kako saznajemo on je lišen slobode nakon dešifriranja poruka iz Sky aplikacije, a postoje indicije da je učestvovao u aktiviranju eksplozivnih naprava na imovini narkodilera iz Istočnog Sarajeva Aleksandra Nikolića. Kako saznajemo istražitelji vrše pretrese na nekoliko lokacija u Sarajevu odakle izuzimaju tragove i dokaze. Jedna bomba je bačena na Nikolićevu kuću, a druga na njegov “Rent a Car” firmu “Star”. Druga je bačena na kafić Moka.

Inače Nikolić je uhapšen u akciji Transporter i u pritvoru je piše Raport.

Osumnjičeni Nukić blizak je ranije uhapšenima Admiru Arnautoviću Šmrku i Elvis Keljmendiju

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Lišen slobode i 2015-te godine zbog prisvajanja automobila od Denisa Stojnića.

Nukić je u četiri navrata prisvajao tuđa vozila. Za peto vozilo koje je prisvojio od vlasnika je tražio novac za povrat.

Inače, Nukić je po istim ovim djelima dobro poznat policiji jer ga je za prodaju njegovih automobila automafiji optužio Denis Stojnić, najbolji bh. MMA borac. Tada je upravo zbog toga Nukić i dobio žestoke batine piše Crna-Hronika.

“Prije destak godina prevarom uzeli auta i naravno ja sam ih uspješno vratio, ali nisam nikad zaboravio. “Ovaj slučaj za mene je već odavno završen. Nukić je povukao optužbe protiv mene i prijatelja među kojima je bio i Dino Ćehajić i sada smo u dobrim odnosima. Sve se na kraju dobro završilo. kazao je Stojnić nakon informacija o hapšenju Nukića.

Stojnić: Vaskovićev tekst je vrlo neozbiljan i u krajnju ruku smiješan

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79