“Fajront” za male mature u kafani

Proslave maturskih večeri za učenike završnog razreda osnovnih škole biće organizovane u prostorijama škole, a ako ne postoje uslovi za to, slavlje se može organizovati, u dogovoru s nadležnom jedinicom lokalne samouprave, u ustanovama kulture ili sporta na području te jedinice lokalne samouprave.

Navodi se ovo, između ostalog, u Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS, koji bi trebalo da se nađe pred poslanicima Narodne skupštine RS 11. juna, na petoj redovnoj sjednici.

Izmjenama je propisano i da u organizovanje proslave maturske večeri – male matur moraju biti uključeni predstavnici savjeta roditelja i savjeta učenika, ali i da učenici imaju pravo na zaštitu i bezbjednost u prostorijama u kojima se organizuje slavlje, te da je zabranjeno unošenje i služenje alkoholnih pića i duhanskih proizvoda maloljetnim licima.

“Škola će biti kažnjena novčanom kaznom od 1.000 KM do 5.000 KM ako dozvoli unošenje i služenje alkoholnih pića i duhanskih proizvoda maloljetnim licima”, stoji u obrazloženju nacrta zakona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments