Faris Nožić: “Ronaldo je poseban. Ostvario sam svoj san!”

 

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Portugala igrala se sinoć na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45 sati. Nažalost rezultat je bio 0:5 ali to nije umanjio osmijeh na Farisovom licu kada je uspio ostvariti svoj san i slikati se sa Cristianom Ronaldom.

Maleni Faris Nožić iz Mostara je dječak koji se godinama bori s bolešću a imao je životni san da upozna Cristiana Ronalda. Nakon medijskog pritiska da su pojedinci privatizovali reprezentaciju, te dan pred utakmicu dovodili svoju djecu, rodbinu, zetove, javio se i maleni Faris kako ima svoju životnu želju.

Portal Crna-Hronika prva je pisala o želji mladog Farisa iz Mostara.

Šesnaestogodišnji dječak iz Mostara Faris Nožić, koji boluje od bulozne epidermolize sinoć je bio najsretniji dječak na svijetu. Upoznao je svog idola, dodirnuo ga i slikao se s njim.

Faris je otišao na utakmicu, a sa jednim od najboljih igrača na svijetu slikao se po završetku utakmice. Kaže da je osjećaj fenomenalan. Razgovarao je s njim na engleskom jeziku, slikao se sa svojom zvijedom i ostvario svoju životnu želju.

“Osjećaj je bio predivan. Sve je bilo poslije utakmice. Ja sam otišao u Zenicu gledati utakmicu i na kraju sam se slikao s Ronaldom. Ronaldo me pitao kako sam i rekao da ostanem jak. Ja sam njemu reko da je najbolji igrač na svijetu.

Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli da ostvarim svoj san. Predivan je! – izjavio je Faris Nožića za portal Crna-Hronika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

“Dječak leptir” iz Mostara ima životnu želju, uslikat se sa Cristianom Ronaldom

 

Inače, bulozna epidermoliza je bolest čija je glavna karakteristika krhka i ranjiva koža poput leptirova krila. Za ovu djecu i običan dodir može značiti novu bol i novo oštećenje.

Njihova svakodnevica znači bol, nove rane, nova previjanja, hirurške zahvate, stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih. Zato oboljele od bulozne epidermolize zovu “djeca leptiri”.

Neki fudbaleri poveli porodicu na pripreme reprezentacije pred najvažniju utakmicu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79