Foto: FUP
FBiH pojačana sa 315 novih policajaca: Završena obuka 43. generacije na Policijskoj akademiji FMUP-a

FBiH pojačana sa 315 novih policajaca: Završena obuka 43. generacije na Policijskoj akademiji FMUP-a


Na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) danas je promovisana 43. generacija kadeta, koja je uspješno završila obuku za početni čin “policajac”.

Ove godine, Akademiju je napustilo 315 novih policajaca, među kojima su 37 iz Unsko-sanskog kantona, 131 iz Srednjobosanskog, 17 iz Bosanskopodrinjskog i 130 iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Federalni ministar unutrašnjih poslova, Ramo Isak, prisustvovao je svečanoj ceremoniji te se obratio mladim kadetima, naglasivši kako je ponosan što ispraća generaciju koja je odlučila posvetiti se službi društvu i očuvanju zakona. “Očekujem da ćete svoje dužnosti obavljati odgovorno, uvijek postupajući u skladu sa zakonom i u interesu svih građana Bosne i Hercegovine,” poručio je ministar Isak.

Posebno je zahvalio stručnom kadru Policijske akademije i pripadnicima kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, koji su svojim zalaganjem i iskustvom doprinijeli osposobljavanju budućih policijskih službenika.

Direktor Policijske akademije FMUP-a, Nusret Beširević, istakao je ponos zbog ispraćanja najveće generacije kadeta od osnivanja Akademije, te je čestitao najboljem kadetu, Ensaru Kosovcu, koji je postigao prosjek ocjena 4,15. Kosovac je, obraćajući se prisutnima, zahvalio instruktorima i voditeljima odjeljenja, ističući njihovu ključnu ulogu u obrazovanju kadeta.

Promociji su prisustvovali predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, kao i druge ugledne zvanice.

Foto: FUP

Foto: FUP



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija