Federacija dobila budžet u visini od 5,5 milijardi maraka

Federacija je dobila budžet u visini od 5,5 milijardi maraka. Za budžet je na današnjoj sjednici glasao 31 delegat, 12 je bilo protiv, a šest je bilo suzdržanih. Potom se na zahtjev delegata Elmedina Konakovića pojedinačno glasalo, ali je i tada postojala većina, odnosno za je bilo 34 delegata, 13 protiv i šest suzdržanih.

Uoči glasanja o budžetu delegat Ivo Tadić predložio je uime Kluba hrvatskog naroda da Dom naroda usvoji zaključak, kojim zadužuje Vladu FBiH da osigura zaduženje od 428.000.000 KM kod drugih kreditnih institucija ukoliko se ne ostvari dogovor o aranžmanu s Međunarodnim monetarnim fondom. Međutim, zaključak nije dobio potrebnu većinu, piše Avaz.

Premijer Fadil Novalić poručio je da nije za to da se usvajaju zaključci.

Inače, radi se o nastavku sjednice Doma doma Parlamenta FBiH, koja je prekinuta 30. decembra. Prekid je uslijedio prije glasanja o budžetu FBiH za 2021. godinu u visini od 5,5 milijardi maraka, jer nije bilo većine da se izglasa ovaj dokument.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79