Feraget nakon svjedočenja Memića: Bilo je mnogo suza, nije bilo jednostavno slušati Muriza

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje u slučaju “Dženan Memić”. Prvi svjedok danas je bio Muriz Memić, otac stradalog Dženana.

Na današnjem ročištu advokat jednog od optuženih kazao je kako su oni žrtve u ovom slučaju, a ne Muriz Memić. Medijima se obratio Muriz Memić koji je kazao kako ga vrijeđaju šest godina, pa i vrijeđanje ovih advokata će iznijeti dostojanstveno.

“Kako su se oni danas ponašali ja sam pomislio u momentu da mi je Dženan došao kući. Prihvatit ću primjedbu sudije Branka Perića. Ostat ću dostojanstven kakav sam i do sada bio. Idemo dalje neću stati”, istaknuo je Memić.

Dodaje kako ne zna da li je Hasan Dupovac svjestan da sjedi na optuženičkoj klupi.

“Nemam strah i uznemirenost. Vidjeli ste koliko sam i danas bio hladan. Ono što sam izjavio to je bilo ništa nisam izmislio. Ono što sam danas rekao znam i kada spavam. Neka ne misle da će me isprovocirati, neće sigurno”, kazao je Memić.

Ifet Geraget, advokat koji zastupa porodicu Memić kazao je da nakon skoro šest godina pravne bitke danas nije bilo svjesno slušati izjavu Muriza Memića ali da posebno nije bilo jednostavno slušati izjave advokata optuženih.

“Kodeks nalaže da se žrtvi izjavi saučešće i da se izvine za pitanja koja se postavljaju te da je to samo posao. Međutim, reći da su optuženi u ovom predmetu žrtve, a ne Muriz Memić je daleko od kodeksa. Postavljati pitanja koja je to posljedična šteta nastupila znači da ne razumijete suštinu zakonske odredbe. Kroz ova dva ubistva (ubistvo Davida Dragičevića i Dženana Memića) nanijeta je ogroman šteta za bh. pravosuđe.

Ovo danas je bilo jako emotivno. Nema nikakvih problema sa unakrsnim pitanjima. Muriza kada bi u bilo koje doba dana noći pitali on će ispričati isto. Bilo je mnogo suza. Ljudi moji moramo se urazumiti. Neka pravda pobijedi pa neka svijet propadne. Upozorio sam Muriza da ovo jeste borba sa vjetranjačama. Svi optuženi su nevini dok se to ne dokaže”, zaključio je Feraget.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79