Fikret palio nisko rastinje pa zapalio 30 duluma šume

U udaljenom gračaničkom naselju Rašljeva danas je u 12:55 sati izbio veliki požar koji je zahvatio površinu od 30 dunuma šume i niskog rastinja. Vatrogasci su oko 16 sati uspjeli lokalizirati požar, a pomagali su i mještani.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Obaviještena je i policija pa su iz Policijske stanice Gračanica kazali da je požar izazvao F. M. (72) iz Rašljeve.

– Osoba je na svom imanju obavljala poljoprivredne radove i palila staro suho rastinje. U jednom momentu vatra se izmakla kontroli i proširila se ka obižnjoj šumi – izjavio je za “Avaz” dežurni iz PS Gračanica.

Kako “Avaz” saznaje, požar je izazvao Fikret Muslimović, nekadašnji visoki oficir zloglasne Kontraobavještajne službe (KOS) bivše JNA, rodom iz Rašljeve.

Komandir Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Dževdet Čamdžić rekao je da je danas u Rašljevi izgorjelo skoro 30 dunuma rastinja i šume.

Mi smo ove godine imali nekoliko sličnih požara, u kojima je gorjelo po 20 i 30 dunuma šume i rastinja. Požare izazivaju krajnje neodgovorni ljudi, koji sebi i drugima pričinjavaju veliku štetu, a nama stvaraju velike probleme – kazao je komandir Čamdžić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79