Neodgovorno: Izrečena mu mjera izolacije a umjesto kod kuće nađen kako vozi biciklo

Rider is riding the bicycle on the road with sunset background. Exercise and health day.

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nastavili su i tokom današnjeg dana aktivnosti radi provjere poštivanja mjera izolacije, izrečenih od nadležnih inspekcijskih organa.

Tom prilikom, između ostalog, utvrđeno je da osoba Z.G., rođen 1971. godine, sa prijavljenim mjestom prebivališta na području općine Novi Grad Sarajevo, ne poštuje izrečenu mjeru izolacije, jer je provjerom na adresi konstatirano da se na njoj ne nalazi, odnosno da ne stanuje na toj adresi, da bi ga potom na području općine Novo Sarajevo pronašli službenici Treće PU dok je vozio bicikl.

O navedenom su odmah upoznati nadležni inspekcijski i drugi organi, institucije i ustanove te mu je određena mjera prinudne izolacije u objektu Studentskog doma na Bjelavama, a koji je odlukom Vlade Kantona Sarajevo određen objektom u kojem će se vršiti realizacija ove vrste mjere.

Navedena osoba predata je u spomenuti objekt i ostaje pod kontrolom za vrijeme trajanja izrečene mjere izolacije, odnosno za vrijeme koliko mu, eventualno, mjera bude produžena te će odnadležnog inspekcijskog organa biti sankcioniran u skladu sa zakonom.

Službenici Uprave policije MUP-a KS intenzivno će i tokom narednog perioda nastaviti s izvršavanjem poslova i zadataka propisanih zakonom i datih u nadležnost ovom policijskom organu od nadležnih organa i institucija u vezi sa prevencijom širenja pandemije koronavirusa (COVID-19), uz akcent na kontrolu poštivanja izrečenih mjera izolacije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79