(FOTO) Akcija MUP-a TK: Izvršeni pretresi na šest lokacija, pogledajte šta su pronašli

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i dr., dana 23. i 24.08.2021. godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na više lokacije na području Tuzle, Gračanice, Gradačca i Živinica.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja: 23 manja pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis, 1 veće i 11 manjih pvc. pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Zatim pištolj marke Zastava call 6,35 mm sa pripadajućim okvirom, 19 komada puščanih metaka, 10 stabiljka koje svojim izgledom asociraju na stabljike opojne droge cannabis, 5 drobilica, 3 digitalne vage, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađene materije su privremeno izuzete radi vještačenja.

Slobode je lišen J.T., rođen 1989.godine iz Tuzle, te je nad imenovanim izvršena kriminalistička obrada, a isti će u zakonom predviđenom roku biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona FBIH.

Policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji protiv lica: E.D., rođen 1985.godine iz Gračanice, R.H., rođen 1997.godine iz Tuzle, A.M., rođen 2000.godine iz Gračanice, N.A., rođen 1999.godine iz Gradačca i M.Š., rođen 1996.godine iz Živinica.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79