(FOTO Bivši policajac Suad F. pušten na slobodu kako bi bio s djecom

No prije nego su napokon izašli na intervenciju, premlatio je moju 14-godišnju kćer, davio je, bacao je po ulici i glavom nabijao u zid. Cijelo to vrijeme njezin je sedmogodišnji brat, dječak s autizmom, vrištao i plakao od užasa, govori nam Edina D. F. (42) iz bolničke postelje u Kliničkoj bolnici Merkur.

Bivši policajac, prijetio ubistvom tetama u vrtiću, zlostavljao suprugu…
Edina je prije nekoliko dana imala tešku ginekološku operaciju tumora, a proteklih dvije godine njezin bivši suprug Suad F., kaže Edina, služi u gospićkom zatvoru kaznu jer je prijetio ubistvom tetama u vrtiću koji pohađa njihov sin. Prije toga, kaže Edina, ovaj bivši policajac bio je u zatvoru zbog obiteljskog zlostavljanja.

– Osuđen je jer je mene zlostavljao, a djeca su tome svjedočila. Jednom mi je sjedio na leđima i držao nož pod vratom, a naša je kći urlala i preklinjala ga da ne zakolje mamu. Moj bivši suprug je i teški alkoholičar, sva djela je počinio u pijanom stanju i sudski mu je određena mjera za obvezno liječenje od alkoholizma – priča Edina.

Kada je saznala da mora na operaciju, kaže ova žena, nadležni centar za socijalnu skrb predložio je da se zatraži uvjetno otpuštanje oca iz zatvora i da on čuva djecu dok je majka u bolnici. I prije toga, kaže Edina, on je imao pravo viđati djecu i ona ih je vodila jednom mjesečno u zatvor ocu u posjetu.

‘Do sada je uvijek tukao i zlostavljao samo mene’

– Nisam se protivila odluci centra da ih on čuva vjerujući da djecu neće dirati, jer je uvijek tukao i zlostavljao samo mene, njih nije nikada. No kada sam shvatila da u petak poslijepodne negdje pijan hoda okolo s mojim sinom koje je dijete s posebnim potrebama, znala sam da će se nešto loše dogoditi. Zato sam počela preklinjati policiju da pomognu, ali nisu me ozbiljno shvaćali – priča Edina koja je u petak iza 13 sati uporno pokušavala dobiti bivšeg supruga na mobitel.

Vidjevši da se on ne javlja, i znajući njegove navike i karakter, oko 17 sati je alarmirala policiju. U međuvremenu je nazvala kćerku rekavši joj da odmah ide kući iz škole, a kada je vidjela da je policija ne shvaća ozbiljno, onako operirana je iz bolničkog kreveta uletjela u taksi i krenula put svoje kuće u zagrebačkom Petruševcu.

‘Mlatio je kćer. Njenom glavom je razbio jednu dasku na ogradi’

– Stigla sam iza 18 sati, istodobno kad i policija. Kćer mi je ispričala da ju je otac počeo mlatiti u kući i udarati joj glavom o zid, zbog čega je skočila preko balkona. On je skočio za njom i nastavio je šakama mlatiti. Otrgnula se i pobjegla u susjedovo dvorište gdje ju je sustigao, nastavio tući, strgnuo joj majicu i grudnjak. Mlatio ju je onako golu pred svima na ulici, a njezinom je glavom razbio jednu dasku na ogradi. Svi su gledali, nitko nije pomogao, samo su pozvali policiju. Kćer i sina mi je na kraju u svoju kuću sklonila jedna susjeda – priča Edina.

Njezina kći H.F. zbog ozljeda je hospitalizirana u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, a pijanog Suada, kaže Edina, policija je privela i odvela u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

Prije toga im je, kaže, pokušao pobjeći u njezinom automobilu koji je alkoholiziran vozio cijelo poslijepodne dok je njegov sin, dječak s autizmom, bio s njim.

Iz PU zagrebačke potvrdili su da su intervenirali zbog obiteljskog nasilja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79