(FOTO) Demobilisanom borcu poplava “odnijela” jedini izvor prihoda

Ovaj demobilisani borac jedan je od onih koji su godinama na ulici tražili svoja prava, ali u konačnici nije bilo velikog efekta

Strahovite poplave koje su u Tuzlanskom kantonu posljednjih dana stvorile velike probleme tamošnjem stanovništvu nisu zaobišle ni Mirsada Džafića, demobilisanog borca koji je iz rata izašao kao 60 postotni invalid.

Njegovih četiri dunuma poljoprivrednog zemljišta preko kojeg hrani prodicu jutros su osvanuli pod vodom. I to totalno.

Mirsad je bez posla na birou a jedini izvor primanja bila mu je prodaja povrća, kojeg ove godine očito neće biti.

“Sve po narodu jadnom. Šta ću sada. Meni je kao i svim drugima. Nadam se da ću uspjeti jedno 300 kvadrata krompira oporaviti ostalo je sve uništeno luk, tikve, grah“, kazao je Džafić za Patriju.

Ovaj demobilisani borac jedan je od onih koji su godinama na ulici tražili svoja prava, ali u konačnici nije bilo velikog efekta.

“Neki dan sam na društvenim mrežama objavio fotografije mog polja, pohvalio sam se slikama da ušutim one koji pričaju da demobilisani borci neće raditi. Jutros sve pliva u vodi, otišao je znači trud, novac…Godina neka nakaradna“, dodaje Džafić za Fokus.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79