(FOTO) Detalji nesreće: Dvije žene ispale su iz vozila, druge dvije ostale zaglavljene u automobilu 

Do tijela nesretnih žena i automobila bilo je izuzetno teško doći. Teren klizav i blatnjav zbog kiše koja je padala od jutra. Skoro sat su se ekipe pokušavale probiti do rijeke, a oko 15.30 u pomoć su pozvane i ekipe GSS-a sarajevske općine Novi Grad.

Jedan od spasilaca koji je bio na licu mjesta rekao nam je da u 20 godina, koliko se bavi ovim poslom, nije vidio strašniji prizor.

– Kako bismo prišli tijelima, spuštali smo se užetom od 100 metara do korita rijeke. Ekipe GSS-a Jahorina i Foča uočile su dva tijela. Dvije žene, dok se auto prevrtao niz liticu, ispale su iz vozila i ostale zaglavljene između drveća. Da bi im se prišlo, morali smo motornim pilama sjeći grane – svjedoči za naš list ovaj spasilac.

Druge dvije žene su ostale zaglavljene u automobilu, bile su vezane. Jedna je ostala zaglavljena na prednjem, druga na zadnjem sjedištu.

 

I ronioci koji su stigli na mjesto nesreće odmah su krenuli u potragu. Kako je padao mrak, voda je bila sve hladnija, a vodotok je porastao za 20 centimetara, što je još više otežavalo izvlačenje tijela. Oko 18 sati izvukli su posljednje tijelo, a sajlama i traktorom oko 19 sati i automobil.

U provaliji dubokoj oko 200 metara i jučer su se nazirali dijelovi automobila, a vidljive su i polomljene grane koje, nažalost, nisu uspjele zadržati automobil.

PORTPAROL Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović kazala nam je jučer kako će nakon završene obdukcije tijela stradalih žena i vještačenja vozila policija moći saopćiti više informacija o uzroku nesreće prenosi Avaz.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments