(FOTO) Druga strana priče: Na Markalama nisu pronađene donirane hurme

Društvenim mrežama kruži slika navodno kupljenog pakovanja hurmi na kojem jasno piše da su iste donirane od Saudijske Arabije. Jedan građanin Sarajeva je na svom profilu podijelio ovu sliku tvrdeći da se sporne hurme prodaju na Markalama.

S obzirom da je pomenuta fotografija podigla buru u javnosti, naročito među građanima Sarajeva, neki od njih su se odlučili da samostalno istraže ovaj slučaj. Rezultat njihove potrage za spornim hurmama se vidi na sljedećim fotografijama.

Autor fotografija je imao i komentar na sve ovo:

“Informaciju da se hurme ‘u mubarek danima’ iz donacije prodaju na pijaci Markale je prenio Ibrahim Braco Balic kako on kaze od Sanida Vlajcica. Ova informacija je lazna jer sa ja bio na markalama, slikao i pricao sa prodavcima na tezgama! Inace ova dva debila ne znaju da ja svaki cosak u Sarajevu znam, haman svakog insana i uz Allahovu pomoc sve mak na konac istjerati mogu. Ovo je ucinjeno ascare da se ponize muslimani u mubarek danima, da se ponize Markale kao mjesto stradanja…” – napisao je izvjesni Senčo.

Korisnici društvenih mreža su se podijelili po ovom pitanju. Jedni misle da je u pitanju laž i obmana, drugi pak vjeruju da je neko zloupotrijebio donaciju i prodavao je.

Činjenica je ipak da nema jasnog dokaza koji pokazuje da se ova donacija prodaje, niti ko bi mogao biti optužen za tako nešto. Bilo kako bilo, sigurno je da će ova fotografija potaknuti nove rasprave na društvenim mrežama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79