(FOTO) Haotično stanje ispred tuzlanskog Doma zdravlja: Građani se satima smrzavaju u redu za testiranje

Prizor koji se danima bilježi ispred Doma zdravlja u Tuzli izazvao je negodovanje građana koji tvrde kako su samo jedna ili dvije osobe zadužene u Službi higijensko epidemiološke zdravstvene zaštite zadužena za uzimanja briseva što je prouzrokovalo red ispred Doma zdravlja u Tuzli.

‘Ljudi koji su većinom zaraženi smrzavaju se i čekaju satima u redu. Apelujem na nadležne da reaguju i učine nešto’ – kazala je Derviša Nurkanović i dodala kako je nehuman prizor koji je zabilježila.

U komentarima ovog video zapisa je navedeno kako se nema primjedbi na doktoricu koja je zadužena za uzimanja briseva. Međutim, očigledno da su potrebe građana puno veće.

Posted by Dervisa Nukovic on Tuesday, 11 January 2022

Fotografije koje su poslali čitatelji portala Crna Hronika pokazuju da su redovi ispred tuzlanskog Doma zdravlja bili dugi i do 50 metara.

“Dva doktora rade, a ostali su lezihljebovici, bezobraznici, kao da smo s njima ovce čuvali. Galame drsko pričaju s pacijentima (djecom, trudnicama, invalidima)” – kaže čitateljka našeg portala.

Mnogi su odustali od čekanja u redu i otišli u privatne zdravstvene ustanove kako bi izvršili PCR testiranje.

O haosu ispred Doma zdravlja oglasio se i prije par dana tuzlanski vijećnik Omer Berbić.

Red ispred Doma zdravlja Tuzla 11. januara
Red ispred Doma zdravlja Tuzla 11. januara

“Ovo su slike iz Doma Zdravlja Tuzla. Ovo su redovi za testiranje. Odbili su dati novac za redomat predložen od strane Admir Čavalić. Da se prisjetimo, njihov izvještaj je usvojen. Većina ga je i hvalila. Nevjerovatna nesposobnost stavlja ljude u direktni kontakt zaraženih i nezaraženih. Predlagao sam da se naprave drive in punktovi, odbijen sam.” – napisao je Berbić na svom Facebook nalogu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79