(FOTO) Helikopterska obuka spašavanja članova GSS-a

Helikopterska obuka spašavanja!!!

U prvoj polovini Januara održana je dvodnevna obuka spašavanja sa nepristupačnih terena uz upotrebu helikoptera EUFOR BiH.

Prvi dan se sastojao iz teoretskog dijela obuke i upoznavanje sa opremom koja se koristi za helikoptersko spašavanje, a drugi dio obuke je bio praktični gdje se uz upotrebu dizalice-vitla vršila evakuacija spasioca sa nepristupačnih terena.

Napredniji dio obuke se održao za doktorice GSS Novi Grad Sarajevo koje su upoznate sa opremom, protokolima i procedurama prilikom helikopterskog spašavanja.

Ukupno 12 pripadnika i pripadnica GSS Novi Grad Sarajevo je završilo pomenutu obuku, 5 pripadnika i pripadnica Spasilačka služba WOLF za što su dodjeljeni certifikati.

Edukacije treninzi i obuke su važne za naše spasioce volontere kako bi bili efikasniji i uspješniji prilikom spašavanja ljudskih života.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79