(FOTO) Hronologija potrage za Edinom Gačićem

Nakon što je za njim tragalo više od 1.200 policajaca, Edin Gačić je lociran i likvidiran u razmjeni vatre sa policijom.

Prema službenim navodima policije, Gačić je ubijen na širem području Tarčina, u općini Hadžići. Punih devet dana, javnost je svjedočila opsežnoj potrazi sa zemlje i iz zraka.

Edin Gačić je 4. februara u 7.30 ujutro usmrtio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac, u blizini Konjica. Policija mu je ubrzo izgubila svaki trag, piše N1.

Potragu za njim narednih dana vodilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona. Nije bilo novih informacija, sve do 9. februara.

Tog dana, u večernjim satima, pronađeno je beživotno tijelo pripadnika Federalne uprave policije, Mahira Begića. Kantonalno tužilastvo u Sarajevu otvorilo je istragu.

Potraga je intenzivirana na području sarajevskog kantona. SIPA, OSA, kantonalni MUP-ovi, i MUP Republike Srpske, angažovali su svoje ljudstvo i resurse, da lociraju i privedu pravdi Edina Gačića.

Crna hronika / Foto N1

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments