(FOTO) Inovacije u saobraćaju na bh. način: Bosanska Krupa dobila polukružni tok, a profesor Lindov zavapio: Koji um može ovo smisliti

(FOTO) Inovacije u saobraćaju na bh. način: Bosanska Krupa dobila polukružni tok, a profesor Lindov zavapio: Koji um može ovo smisliti


Dajte ljudi, zaustavite ovo, napisao je Osman Lindov na svom Facebook profilu

Biti inovativan ne znači obavezno i da je nešto dobro urađeno. Zbog toga bi ponekad, možda, trebalo pitati i stručnjake o nekoj ideji, prije nego što se ona realizuje. Posebno ako ta ideja obuhvata i građevinske radove, čija ispravka podrazumijeva više vremena i novca.

Tako se, recimo, Bosanska Krupa može pohvaliti inovacijom u saobraćaju, vrlo čudnim kružnim tokom. Ljudima će, moguće je, trebati malo više vremena dok “pohvataju” i zapamte kako da prođu kroz ovaj kružni tok, u zavisnosti iz kog pravca dolaze. Zapravo zbog izgleda, već je dobio naziv polukružni tok.

Na izgled ovog saobraćajnog objekta osvrnuo se i profesor Saobraćajnog fakuteta u Sarajevu OSman Lindov.

– Evo novih inovativnih rješenja iz naše lijepe Krajine. Bosanska Krupa dobila je nova dizajnerska rješenja u saobraćajnoj signalizaciji. Pa ljudi, jeli ovo moguće, koji um može ovakvo nešto smisliti i za ovo mu isto platiti državnim parama. Ovo nije normalno šta se sve radi u ovom našem saobraćaju. Dajte ljudi zaustavite ovo. Molim vas saznajte ko je ovo uradio, napisao je Lindov.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija