(FOTO) Ko ne vjeruje, neka dođe: Ovako je danas bilo u Bihaću

Nedjelja, 2. juni, 2019. godina. Bihać. Sunce, turisti se smjenjuju, hotelski kapaciteti popunjeni, kranovi na sve strane.

Grade se novi hoteli, brza cesta je već pri kraju, gradski budžet pun kao šipak. Radi omladina, nema potrebe nigdje da ide. Stariji sjede po kafanama i uživaju pod stare dane.

Sve ovo je laž. Nažalost. Eto, kiša bi se mogla i morala oprostiti, kažu Božije davanje. Sve drugo, jok. Dva sata kruženja gradom, niti jedno domaće lice. Zatvoreni ugostiteljski objekti, kome će raditi?

Migranti, jadni i pokisli tumaraju gradom, čekaju varijantu da prijeđu u susjednu Hrvatsku. Muka njima, muka Bišćanima. Ima ih ispred pekare, najjeftinija hrana. Po napuštenim i kućama u izgradnji. Parkovima. Novi pristižu. A večeras će nova grupa od 100, 200 ili 300. Autobusima iz Sarajeva, vozom, ali i taksijem prenosi Avaz.

Pogledajte fotografije. Ovako je bilo.  

(FOTO) Podijeljena mišljenja Sarajlija: Šta je Hastahana, park ili betonska ploča

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79