(FOTO) Mirzet Spahić za CH: Ovo je naša tortura koju sprovoditi država prema 160 radnika

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Mirzet Spahić koji je detaljno opisao cjelokupan problem po pitanju dolaska građana BiH na državnu granicu, te odlazak u karantin.

Ovo je njegova priča.

“Mi smo ljudi željni obitelji, porodica, radnička klasa koja ide trbuhom za kruhom.
Mi smo vraćeni s granice potpuno ispravni i zdravi sa dokazom od doktora.

Jedan bus naših kolega je u studenskom domu Tuzla bez osnovne higijene za život, drugi bus je u hotelu Tuzla. Ovdje smo zaključani. Nemamo kretanje nigdje osim sobe
Niko nas ne posjećuje nit smo imali kakav pregled.” – piše Mirzet za portal Crna-Hronika.

Gepostet von Mirzet Spahić am Montag, 20. April 2020

“Svi mi iz Bosne. Govorim za ovu firmu BaPa,BHodži. Radimo već dugo godina a po izbijanju epidemije zatečeni smo u Belgiji. Uz pomoć našeg direktora, organizovali smo preko ambasada povratak nazad za Bosnu. Poulasku u BiH na granici izdaju nam riješenja da moramo biti u izolaciji 14 dana što mi svakako prihvatamo. U Bosni se redovno javljamo doktoru, policija redovno obilazi i po završetku karantine mi svakako vadimo i naše potvrde koje izdaje Dom zdravlja i opština koja ustanovi da nismo ni zaraženi niti da imamo simptome bilo kakve vrste. U Bosni ostajemo još 15 dana to je ukupno 30 dana.”


“Naš direktor nas poziva na rad jer se otvaraju bauštele koje su bile zatvorene. Predhodno mi ponovo se obraćamo Domu zdravlja i Općini da nam izdaju potvrde i izvrše pregled da možemo nastaviti sa putovanje. Naša kompanija i naš direktor u Belgiji, za svakog radnika iz BiH dostavlja propusnitu izdatu od strane ambasade u Austriji, potvrdu da možemo preći granicu. Problema nismo imali dok nismo došli na Njemačku granicu.”

“Policija zaustavljaju autobuse, udaraju pečate zabrane i šalju nas nazad pod pratnjom za Austriju. A austriji preuzimaju nas policajci i pod rotacijom i pratnjom nas šalju nas do Slovenije. Zatim granični službenici Slovenije, rade isto do Hrvaske. Hrvatska do Bosne i Hercegovine.”

“Prolazimo našu granicu, a policijski službenici nam izdaju rješenja i kažu da moramo čekati do 72 sata jer nemaju gdje s nama jer ima nas 160. Tu premoreni iscrpljeni umorni ostajemo do poslijepodne. Oni nas odvaju po kantonima i uručuju rješenja na kojima pise da moramo u karantinu 14 dana.”

“Pod pratnjom specijalne policje dolazimo do Tuzle. Jedan bus naših kolega ostaje u studenskom domu a mi u “Hotel Tuzli”. O uslovima da vam i ne pričam. Niko nas nije ni pregledao samo smo sješteni i zaključani. Kad se želimo obratiti i tražiti bilo kakvu pomoć, kažu da nisu oni za to.” – dodaje Mirze za naš portal.

Dugim cijevima policija dočekala građane Bosne i Hercegovine iz dijaspore…

Gepostet von Crna-Hronika.info am Montag, 20. April 2020

Ovo je spisak svih 160 radnika koji su vraćeni sa granice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79