(FOTO) Muhamed Ali Gaši na slobodi: Evo s kim se odmah susreo u Sarajevu

Muhamed Ali Gaši osuđen na 17 godina i sedam mjeseci zatvora nalazi se na slobodi. O njegovom  pomilovanju je odlučio Federacije BiH Marinko Čavara, prema njegovoj odluci Gaši je na slobodi.

Ova odluka, koju je Čavara donio ranije, objavljena je u Službenom listu FBiH. Čavarina odluka stupila je na snagu danom donošenja.

Kako doznaje portal Crna-Hronika ovaj nekadašnji opasni momak sarajevskog podzemlja nalazi se na slobodi, te je odmah iskoristio priliku da se susretne sa svojim prijateljima. Doznajemo da je među prvima s kojima se našao Gaši bila porodica Spahović, tačnije otac Izo i njegov sin Tomislav koji su od ranije poznati javnosti.

Svoje druženje upriličili su selfijem iz skupocjenog automobila piše Crna-Hronika

Podsjećamo, Muhamed Ali Gaši osuđen je, 2009. godine, na 17 godina i sedam mjeseci robije. Kantonali sud u Sarajevu prvobitno je Gašija osudio na 20 godina , ali je ta odluka kasnije preinačena.

Kantonalni sud u Sarajevu je 23. juna 2009. godine osudio je Muhameda Alija na 20 godina zatvora zbog organiziranja zločinačke organizacije u vezi s krivičnim djelima protupravno zauzimanje nekretnine od općeg značaja, oštećenja tuđe stvari, bespravne gradnje, ugrožavanje sigurnosti, pranja novca, ubistvo u pokušaju te više krivičnih djela iznude u pokušaju.

Kasnije mu je kazna preinačena na 17 godina i sedam mjseci zatvora. S obzirom na dosadašnji period proveden u zatvoru i s obzirom na ovo pomilovanje koje mu je izrekao Marinko Čavara, postavlja se pitanje da li će se Gaši uopšte vraćati u zatvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79