(FOTO) Nacionalne podjele u Žepču: Dva lovačka udruženja pod jednim krovom

(FOTO) Nacionalne podjele u Žepču: Dva lovačka udruženja pod jednim krovom


O pojmu “dvije škole pod jednim krovom” bh. građani su davno upoznati. Segregacija po nacionalnosti, te prividna združenost objekata, a ne osoba, izgleda da je svojstvena samo našoj državi na evropskom tlu. Tako se Bošnjaci, Hrvato i Srbi dijele u državnim institucijama, spomenutim školama, ali i u lovačkim udruženjima. Jedan takav primjer portal Crna Hronika donosi u nastavku.

Objekat dva lovačka udruženja, koji se tako nalaze pod jednim krovom, u Žepču bi možda mogla postati turistička atrakcija. Svako ima svoj ulaz, ali i drugačije fasade.

Razočarani građanin Žepča se obratio i našem portalu, ukazavši na ovaj fenomen.

“Kad odem van Žepča u drugi grad na neko druženje i kad me pitaju kakvo Žepče, misleći na političko društveno kulturni život, šta im reći – ISTINU ili LAGAT. Žepče je ovo što vidite na slici.

Jedna kuća, dvije različite fasade. DVA lovačka društva nacionalno podijeljena i eto vam Žepče u 2022. godini.

Je li VAS stid, je li NAS stid? I da zaboravio sam … Je li još slijepo VJERUJEMO da Žepče nema i školu koja je NACIONALNO podijeljena. Hitler bi ovdje vikendicu napravio da je živ. Teške riječi MOŽDA? Ma nisu vjerujte! Samo smo MI g…. od naroda” – napisao je Ernad Džinić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija