(FOTO) Nezgoda u Tuzli: Djeci koja su krenula na izlet se zapalio autobus

Mališanima iz tuzlanskog naselja Brčanska Malta je u uništen prvi dan ekskurzije kada im se autobus zapalio priliko polaska na destinaciju – piše Crna-Hronika.

Kako saznaje naš portal, desio se kvar na autobusu koji je prouzrokovao požar na motoru. Na sreću, sva djeca su evakuisana i nema povrijeđenih osoba. Pričinjena je samo materijalna šteta na vozilu.

“Nažalost dio mališana su plakali i vrištali dok su izlazili iz autobusa jer su se prepali” – izjavio je čitatelj portala Crna-Hronika.

Uništen je prvi dan ekskurzije prvačićima iz Osnovne Škole Brčanska Malta koji su trebali krenuli u Milo Selo. Cijena izleta koju su mališani plaćali je 19 KM ( ulaz 3KM + prevoz 16 KM). Mališani čekaju da agencija obezbijedi drugi autobus koji će ih prebaciti na dogovorenu lokaciju.

Pogledajte fotografije sa mjesta događaja.

Također školska komisija je odabrala najpovoljniju ponudu Guverner turista.Pogledajte cijenu koju su roditelji plaćali.

  • Milo selo 19KM u cijenu uključen prevoz, cijena ulaznice 3KM
  • Tešanj 24KM,u cijenu ukljucen prevoz, lokalni vodić
  • Travnik 32KM u cijenu uključen prevoz,lokalni vodić.

Mnogi roditelji su negodovali zbog visokih cijena ali i načina biranja turističkih agencija jer je udaljenog od škole do Milo Sela samo 25 kilometara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79