(FOTO) NOŽEM IZBO MLAĐEG BRATA: ELDIN MATULOVIĆ PUŠTEN NAKON SASLUŠANJA U POLICIJI

Iz policije nisu željeli iznositi više detalja događaja, odnosno da li je Eldin slučajno ili namjerno nožem povrijedio svog mlađeg brata.

Dvadesetpetogodišnji Eldin Matulović, koji je uhapšen jučer u Sarajevu zbog sumnje da je noć ranije nožem pokušao ubiti svog pet godina mlađeg brata Marka, nakon kriminalističke obrade u policiji, pušten je da se brani sa slobode.

Ovu informaciju potvrdila nam je glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

– Protiv osumnjičenog će biti dostavljen izvještaj Tužilaštvu i vodit će se postupak u redovnoj proceduri.  Povrede koje je zadobio oštećeni okvalifikovane su kao lakše tjelesne povrede – kazala nam je Kuldija.

Iz policije nisu željeli iznositi  više detalja događaja, odnosno da li je Eldin slučajno ili namjerno nožem povrijedio svog mlađeg brata.

Ranije je iz MUP-a saopćeno da je mlađi Matulović zadobio teške i za život opasne povrede.

Ljekarska pomoć ukazana mu je na Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a, nakon što je preksinoć oko 20 sati povrijeđen u ulici Muhameda Hadžijahića na Koševskom Brdu, gdje su Matulovići i nastanjeni.

Eldin Matulović, kao i njegov dvije godine mlađi brat Kristijan višestruko su privođeni zbog različitih krivičnih djela još od najranije mladosti.

Njihov najmlađi brat Marko, za razliku od braće, dosad nije spominjan kao izvršilac krivičnih djela.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79