(FOTO) Oduzete kopije torbi marke Bvlgari, Chanel, Dior, Fendi i Gucci

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje zaustavili su carinjenja robe u Carinskoj ispostavi Sarajevo zbog sumnje u kršenje intelektualne svojine.

“Vršeći redovne aktivnosti na kontroli prometa roba službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Carinska ispostava Sarajevo, otrkili su nedozvoljen  promet robe kod uvoznika iz Visokog”, navedeno je u saopštenju UiO.

Radilo se o pošiljci koja se sastojala od ženskih torbi, bižuterije i etiketa porijeklom iz Kine. Kako se radilo o robi iz posebne Naredbe UIO, izvršen je detaljan fizički pregled pošiljke i tom prilikom iskazana je sumnja u povredu intelektualne svojine za neke robne marke. Sumnja je iskazana kod ženskih torbi robne marke Bvlgari, Chanel, Dior, Fendi i Gucci.

Roba je uzrokovana, fotografisana i od zakonskih zastupnika zatraženo je da se izjasne i provjere da li se radi o povredi intelektualne svojine.

“Potvrđena je povreda intelektualne svojine kod 36 kopija ženskih torbi marke Bvlgari,  kao i  kod 14 kopija ženskih torbi marke Chanel. Za ostale robne marke se čeka povratna informacija od zastupnika,  a zbog sumnje u povredu  intelektualne svojine ova roba je privremeno oduzeta”, navedeno je u saopštenje UiO.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments