(FOTO) Ogorčeni ugostitelj iz Sarajeva: Zbog države ću zatvoriti lokal, a ljudi će ostati bez posla!

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam ispovijest ogorčenog ugostitelja iz Sarajeva kojeg država nije pomogla da održi profitabilnost svog biznisa te da osigura radnicima mukom zarađene plate.

Cijelu ispovijesti Kenana Rašinlića iz Sarajeva pročitajte u nastavku.

!Dragi prijatelji, poznanici imam potrebu da vam se obratim. Sa 24 godine sam otvorio “Caffe bar BLITZ”. Bio je velik zalogaj, ali je bio ujedno i mal naspram moje želje i volje da radim ono što volim. Početak kao i svaki je bio težak, jer sam morao sve sam da uradim. Od ulaganja u objekat do pravljenja posla. Hvala Bogu uspio sam, sve je bilo onako kako sam i zamislio. Uspio sam čak i proširiti radno osoblje, proširiti objekat. Bilo je mnogo lijepih trenutaka, druženja, muzika. Nikad ni jedan problem nije bio u objektu, svi su se osjećali kao kod kuće. NIKAD NISAM DOBIO OD DRŽAVE NITI JEDNU POMOĆ, mislim na radno osoblje da oni plate nešto ili slično.” prenosi portal Crna-Hronika.

“Nema veze, navikao sam sve sam. Kada se desila korona, molili su nas da ne otpuštamo radnike. NISAM DOBIO ni tu pomoć, i to sam bio prepušten sam sebi, uprkos tome što nisam nikog odjavio.

Onda su krenuli u akcije da nas dotuku!

Upadanje u objekte sa 10 specijalaca, prepadanje naroda, pisanje prevelikih kazni iako si uredan. Nikad nisam pisan za račun, za neprijavljenog radnika, uvijek su pisali distancu (16 ljudi) na 100 kvadrata zajedno s baštom. Onda su ograničili do 23:00h na 30 ljudi, na maltretiranja itd. Jednostavno došao je trenutak kada želim da kažem:

“NE ŽELIM DA BUDEM NEČIJA IGRAČKA!”

“Ne želim da živim u strahu iako je sve uredno, da ću biti pisan za neke izmišljenje kazne, da ja moram birati koga smijem pustiti u objekat jer ne može više od 30 ljudi, a u KISELJAKU i drugim mjestima se prolama od ljudi. Nikom nije smetao NEUM, al smeta SARAJEVO.

NE ŽELIM, NE PRIHVATAM I NEĆU DA RADIM KAKO JE VAMA ĆEJF.

Dat će Bog da jednog dana napustim državu i da mi djeca ne budu znala za ovaj PEKSINLUK. Hvala za sve prijateljima, BLITZ će raditi do 15.11.2020. pa bujrum.
Do nekog boljeg vremena. Budite zdravo ❤️” – napisao je Kenan Rašindlić.

(VIDEO) U ovom bh. gradu ne mare za koronu: Sinoć su svi klubovi bili krcati

Krizni štab ali i država nisu zaštitili ugostitelje te nisu ni predložili nikakva tehnološka rješenja. Nove mjere koje treba da zaštite zdravlje ljudi, direktno su ugrozile egzistenciju onih koji žive od okupljanja, slavlja i druženja. Ugostitelji više nemaju pravo na rad, a ova odluka je direktno uticala na njihovu egzistenciju. Zašto državi nije u interesu zadržati radna mjesta, omogućiti legalno poslovanje koje bi rezultiralo plaćanju poreza i punjenju budžeta? Zašto najviše moraju ispaštati građani ali i mali obrtnici?

 

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79