(FOTO) Okupili se građani u Banjaluci

Na Trgu Krajine u Banjaluci danas su protesti građana zbog hapšenja Davora Dragičevića, oca Davida Dragičevića. Privedeno je još nekoliko lica, a na Trgu su prisutni pripadnici Jedinice za podršku.

18.15 – Branisalav Borenović, predsjednik PDP-a, pridružio se građanima ispred hrama. On je rekao da je ljudski da se zaustavi progon porodice Dragičević

On je zatražio da se puste Draško Stanivuković, Adam Šukalo i Davor Dragičević.

Traži da se okupljeni ponašaju mirno i dostojanstveno, kako je to Davor uvijek tražio.

17.53 – Učesnici protesta su se premjestili na plato Hrama Hrista Spasitelja, gdje su zapalili svijeće, dok su pripadnici policije ostalu u parku.

17.47 – Policija je napravila štit i krenula prema okupljenima u parku Petar Kočić. Kako javlja novinar “Nezavisnih”, građani se povlače iz parka.

17.42 – Policija poručila demonstrantima da se raziđu jer nemaju dozvolu za okupljanje.

17.40 – Pripadnici policije su sa Trga Krajine prešli u park Petar Kočić, na šta su okupljeni demonstranti odgovorili galamom i prozivkama.

17.35 – Demonstranti, koji su trenutno u parku Petar Kočić, planiraju započeti novi protest u 18 časova.

16.40 – Policijske snage raspoređene su na Trgu Krajine i nije dozvoljeno zadržavanje ili okupljanje na tom mjestu.

16.39 – Okupljeni ostaju u parku Petar Kočić, javlja novinar “Nezavisnih”.

16.22 – Suzana Radanović se obratila učesnicima, kazavši da su je priveli a da ni ona ne zna zbog čega.

“Sutra svako to može dočekati što smo mi dočekali”, rekla je ona, poručivši da im niko ne može zabraniti mirna okupljanja.

Suzana je rekla da to više nije njena borba, ona je izgubila ono što je najviše voljela, ovo je, kako je rekla, borba građana da se sutra ne desi to što se njoj desilo.

16.18 – Okupljeni su trenutno preko puta Trga Krajine, a sa druge strane ulice je i dalje policija.

16.01 – Građani su napravili krug oko Muzeja savremene umjetnosti i vraćaju se na Trg Krajine kroz park Petar Kočić. Među okupljenima je i Davidova majka, Suzana Radanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments