(FOTO) Orkanski vjetar čupao stabla i krovove, ozlijeđeno dvoje ljudi

Cijelu noć udari vjetra u metropoli bili su oko 70 km/h. Građane Zagreba je u ponedeljak ujutro dočekao kaos na ulicama. Srušena stabla, razbacane kante za smeće, potrgani semafori…

Zbog jakog vjetra koji puše u Zagrebu vatrogasci imaju pune ruke posla po cijelom gradu i na Sljemenu. Zbog srušenog drveća u prekidu je promet na Sljemenskoj cesti.

loading...

 

Do 7.15 sati Županijski centar 112 Zagreb zabilježio je 240 intervencija operativnih službi. Dvije su osobe ozlijeđene uslijed jakog i olujnog vjetra – pješak na Trgu bana J.Jelačića i ženska osoba na koju je pala grana na Črnomercu, javljaju iz policije.

 

Cijelu noć udari vjetra u metropoli bili su oko 70 km/h. Građane je u ponedjeljak ujutro dočekao kaos na ulicama. Srušena stabla, razbacane kante za smeće, potrgani semafori…

Čitatelj nam je poslao fotografiju snimljenu oko 6.20 sati na Prisavlju. U smjeru Savske cijelo stablo palo je preko ceste i potpuno blokiralo promet.

 

Zagrebačka policija je objavila kako preporučuje građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno.

– Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučujemo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112, stoji u upozorenju PUZ-a građanima Zagreba i zagrebačke županije.