(FOTO) Ovo je bračni par iz Cazina koji je dilao drogu: Pogledajte šta je sve policija pronašla

Inspektori SK policije MUP-a USK jučer su izvršili pretres porodične kuće, pratećih objekata i pokretnih stvari koje koriste bračni par (Z. H. i Z. E.) iz cazinskog naselja Pećigrad.

Pretres je vršen uz asistenciju Jedinice za podršku i Policijske stanice Cazin, a s ciljem pronalaska narkotičkih sredstava, opreme za proizvodnju narkotika, oružja, novca koji je stečen izvršenjem kriivičnog djela, mobitela sa kojim je vršena komunikacija kao i drugih predmeta koji ukazuju na postojanje krivičnog djela, navodi se iz MUP USK.

Bračni par je u toku dana prevezen u Bihać i predan Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Pretres je vršen uz asistenciju Jedinice za specijalističku podršku i policijske stanice Cazin, a s ciljem pronalaska narkotičkih sredstava, opreme za proizvodnju narkotika, oružja, novca koji je stečen izvršenjem krivičnog djela, mobitela sa kojim je vršena komunikacija kao i drugih predmeta koji ukazuju na postojanje krivičnog djela.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina narkotičkih stredstava („kokain“, „speed“, „heroin“, „extazi“, „marihuana“) koja je dijelom i pripremljena za uličnu prodaju, vage za precizno mjerenje, veći iznos novca u različitim valutama i apoenima, više mobilnih telefona, određena količina pištoljskih i puščanih metaka različitih vrsta i kalibara, tri pištolja ručne izrade, malokaliberska puška marke „Browning“ i dr.

Oba navedena lica lišena su slobode, a nakon upoznavanja sa predmetom dežurni tužilac Tužilaštva USK-a djelo je okvalifikovao kao krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ te naložio da se nad licima sprovede kriminalistička obrada.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79