(FOTO) Pijani vozač Golfa se zabio u putničko vozilo: Pričinjena veća materijalna šteta

Danas oko 11:30 sati na magistralnom putu M 20 Goražde – Ustiprača u mjestu Kopači – Opština Novo Goražde a usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju na cesti dogodila se saobraćajna nesreća.

“Putničko motorno vozilo marke Volkswagen Golf 4 kretalo se iz pravca Kopača prema Ustiprači. U jednom momentu vozač se kretao velikom i neprilagođenom brzinom, otpočeo radnju prestizanja vozila Volkswagen golf 5 koje se kretalo ispred njega i koje je imalo namjeru da skrene lijevo u tom momentu nailazi pomenuti Golf 4 i sa velikom brzinom udara u Golfa 5 koji se nalazio ispred njega dok Golf 4 sliječe sa kolovoza i udara u zemljanu među pored kolovoza.” – izjavio je čitatelj portala Crna-Hronika.

Na vozilima je pričinjena veća materijala šteta dok u ovoj saobraćajnoj nesreći nije bilo povrijeđeni lica.

Kod vozača Golfa 4 a nakon izvršenog alkotestiranja ustanovljena je veća količina alkohola u organizmu.

Uviđaj su obavili policijski službenici Ministarstva unutrašnji poslova Republike Srpske – Jedinice za kontrolu i bezbjednosti saobraćaja Novo Goražde.

Saobraćaj na ovom dijelu puta bio je u djelmičnom prekidu a odvijao se naizmjenično jednom kolovoznom trakom do okončanja utovara vozila.

Uklanjanje vozila kao i prevoz vozila izvšila šlep služba firme Efa Compani Company d.o.o. Goražde.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79