(FOTO) Pogledajte kako izgleda Centrotransov autobus

(FOTO) Pogledajte kako izgleda Centrotransov autobus


Vozač Centrotransovog autobusa koji je večeras prijavio oštećenja na vozilu koje je saobraćalo Titovom ulicom u Sarajevu, na lokaciji kod Velikog parka rekao nam je da su na vozilo ispaljena četiri metka.

Kako je rekao vozač, tri metka pogodila su zadnje staklo, a jedan gornji dio karoserije.

“Putnici su se žalili da je staklo padalo po njima”, rekao nam je vozač autobusa.

Ko je pucao u Sarajevu: Opet korišteno vatreno oružje u blizini zgrade Predsjedništva

Kako se može vidjeti na fotografijama koje je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba, na zadnjem staklu su vidljiva oštećenja.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo ranije nam je rečeno da im je događaj prijavljen u 18:15 sati.

Prijavljeno im je da je oštećen autobus kompanije Centrotrans, koji se koristi za javni gradski prijevoz, te da će nakon uviđaja biti rasvijetljene okolnosti usljed kojih je došlo do oštećenja.

Naglašeno je da nije prijavljeno da ima povrijeđenih.

POGLEDAJ GALERIJU

 

Prema preliminarnom nalazu utvrđeno je da oštećenja koja su nastala sinoć na autobusu preduzeća “Centrotrans” u Sarajevu nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

“Izvršenim uviđajem kojeg su, po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uz prisustvo stalnog sudskog vještaka balistike i mehanoskopije, prema preliminarnom nalazu utvrđeno je da oštećenja koja su nastala prethodnog dana na autobusu preduzeća “Centrotrans” d.d. Sarajevo nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja”, navodi se.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj.

“Tačan uzrok nastalih oštećenja će biti poznat nakon provedbe određene ekspertize od strane ovlaštenih sudskih vještaka”, dodali su.

Podsjetimo, vozač Centrotransovog autobusa je u petak navečer prijavio oštećenja na vozilu koje je saobraćalo Titovom ulicom u Sarajevu, na lokaciji kod Velikog parka. On je rekao da su na vozilo ispaljena četiri metka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija