(FOTO) Preko 20 hiljada eura skrivenih u setu za prvu pomoć

Carinici su u saradnji sa policijom 28. decembra 2020. godine na graničnom prelazu Gradina otkrili preko 20 hiljada neprijavljenih eura u jednoj kutiji za prvu pomoć.

Prekršaj je otkriven kada je oko 10 časova na red za izlaznu kontrolu pristigao mercedes njemačkih registarskih oznaka kojim su dva brata putovala iz Njemačke ka Turskoj.

Automobilom je upravljao, 40-godišnji nemački državljanin, a društvo mu je na suvozačkom mjestu pravio dvije godine mlađi brat, inače turski državljanin.

Na pitanje carinika da li imaju nešta da prijave i koliko deviza nose sa sobom, putnici su izjavili da nose samo lični prtljag i po 10.000 eura.

Sumnjajući u njihovu izjavu, carinici su odlučli da detaljno pregledaju vozilo i tada su na mjestu predviđenom za prvu pomoć, kao i u torbi u kojoj su se nalazili kablovi za startovanje vozila, pronašli skrivenih 20.000 eura.

Potom je u njihovom prtljagu pronađeno još 20.640 eura za koje takođe nisu imali potvrdu, jer ga na ulasku u zemlju nisu prijavili. Novac je mahom bio u apoenima od po 100 eura (200 novčanica), 7 novčanica je bilo u apoenima od 20 eura i jedna od 500 eura.

Zbog toga je putnicima vraćeno po 10.000 eura, što je suma koja ne podleže prijavljivanju na granici, dok je iznos od 20.640 eura privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79