(FOTO) Sava se izlila iz korita: U samo jedan dan narasla za 5 metara

Visok vodostaj u Sloveniji izravno utječe i na puno naših rijeka. Hidrolozi najavljuju da će vodostaj većine rijeka u nedjelju stagnirati na visokoj razini, dok će vodostaji Save i Drave i dalje rasti

Zbog obilne kiše koja je ovoga vikenda padala u gotovo cijeloj Hrvatskoj, osobito u Istri i Primorju, vodostaji rijeka u naglom su porastu. Tako je i u Zagrebu gdje se Sava izlila iz korita. Vodostaj je u 24 sata porastao za gotovo pet metara, ali zbog izgrađenih nasipa za grad nema opasnosti. 

Na pojedinim mjestima na Savi i Kupi proglašeno je pripremno stanje obrane od poplava. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Zbog jakih padavina i topljenja snijega dolazi do naglog porasta vodostaja rijeka i manjih vodotoka u većem dijelu Slovenije, uz mogućnost njihova izlijevanja iz korita. Visok vodostaj u Sloveniji izravno utječe i na puno naših rijeka.

Hidrolozi najavljuju da će vodostaj većine rijeka u nedjelju stagnirati na visokoj razini, dok će vodostaji Save i Drave i dalje rasti.

24Sata
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments