(FOTO) Smrtonosna zamka za rekreativce u Visokom: Ko je mogao ovo učiniti?

Po život opasna zamka za ljude postavljena je nedaleko od parka Ravne Visokom.

Naime, iznad parka Ravne, popularne turističke destinacije u Visokom koja u posljednje vrijeme parira drugim destinacijama na nivou BiH, za sada nepoznata osoba napravila je, blago rečeno, zamku za ljude.

Ljubitelji dvotočkaša i četverotočkaša vrlo često koriste put kojim se jedan Visočanin nedavno uputio, svojim četverotočkašem odlučio je provesti vrijeme u prirodi ne sluteći šta ga očekuje tog dana.

Nasreću, bio je jako oprezan, toliko da je na putu uočio bodljikavu žicu razvučenu između dva stabla preko cijelog puta.

Ovakvo nešto nesumnjivo može dovesti do gubitka života vozača, pa se stoga može smatrati pokušajem ubistva.

Važno je napomenuti da put kojim se kretao Visočanin je javno dobro, nije dio privatnog posjeda.

Sličan slučaj zabilježen je i u susjednoj Hrvatskoj gdje je osoba izgubila život na isti način. Portal Crna Hronika je izvještavao i prije o ovim pojavama, kada su se građani žalili da su umalo stradali u šumama nadomak Modriče.

Smrtonosne zamke koje vrebaju iz šume: Pokušali ubiti vozača – od policije dobio kaznu?!

Da li će doći do reakcije nadležnih ili će ostati na ovome nije poznato, važno je da se ljubitelji prirode upozore kako bi bili maksimalno oprezni.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79