(FOTO) Šokantna priznanja: “Samo sam želio hraniti djecu, a sada ne mogu ni to učiniti”

To je borba za koru kruha nemilosrdnim, najbolje pokazuje život Eldin Bandić, 41-godišnji otac troje malodobne djece, koji je 16. rujna prošle godine teško je ozlijeđen u eksploziji u rudniku u Devetak kod Lukavca. Na tragični dan izgubio je svog prijatelja Dalibora Jausevca (39), s kojim je izvukao drvo iz šume kako bi zaradio novac i hranio svoju obitelj.

Troškovi liječenja 

Bandić se sada bori s najtežim životom. Više ozljeda koje su slomale lijevu stranu tijela onemogućilo ga je za bilo koji posao, dok Arnelina supruga i djeca čekaju gladne kod kuće.

Izgubio sam pogled na jedno oko. U bolnici u Tuzli mi je rekla da ne jamče da će se moje oči vratiti, ali preporučili su da idem u beogradsku bolnicu “Svetosprej”. Problem je parna. Trebam dodijeliti 21.000 KM, i hranim obitelj od 40 KM dječjeg doplatka. Pozvao sam se da sam obavijeste, rekli su mi da je jedan pregled cijena 600 eura i preporučio mi najmanje tri kirurškog postupka. Oni jamče da će mi vratiti pogled, ali nemam takav novac, niti mogu učiniti takve stvari u ovakvoj situaciji – kaže nam bijesni Bandić.

Pomozite svojoj ženi

Kaže da bez Arneline supruge nije mogao ništa učiniti jer je bio najveća podrška u svemu.

– krećem se s pincetama, ali to mi najviše pomaže jer mogu samo otići u kupaonicu, a ponekad mi mora pomoći. I taj dan sam samo htio donijeti hranu da im nešto za jelo, kako bi obilježili platiti stanarinu. Želim raditi, ali moje zdravlje ne dopušta. Spojen sam u krevet. Arnella je kućanica, brine se za dom i djecu. Najstariji dječak, koji je drugi razred osnovne škole, bio je smješten s mojim roditeljima. Lakše je jer trenutno živimo u kućici moga oca, koja je daleko. Želim napraviti barem jedan život za dijete “, kaže Bandić.

Dodaje da još uvijek ima dobre ljude pa se zahvalio susjedima koji su mu donijeli hranu i bebe pelene.

Žalba građanima

Sve što su mogli pomoći obitelji Bandića, mogu to učiniti preko deviznog računa u „” Western Union „”, na ime Eldin Bandića, Devetak, općina Lukavac, broj telefona 061 / 325-648 i domaće žiro račun 1404060024869177 „Sberbank” ‘ ,

Ranjenici su letjeli 150 metara

Bandić nam je rekao da je na tragičan dan sa svojim prijateljem krenuo s kočijom u šumi i da se kreće iza konja. Zastao je kad je vidio vunu zelenih i kvadratnih oblika.

– Odvezla se oko dva centimetra od zemlje. Konj je stajao na lijevoj nozi. Nisam uspio reći “zaustaviti”, ali je eksplodirala. Intestini su došli do mene. Stavio sam rukavice i zategnuo pojas. Pješačio sam 150 metara do auta, gdje sam nekako uzela mobitel i pozvao pomoć. Našla me je moja obitelj, dok, na žalost, Daliboru nije bilo spasenja, prisjećao se Bandić.

 

CrnaHronika/Avaz