(FOTO) Stanivuković se predomislio: Natpis “BL zima” ipak zamijenjen u onaj na ćirilici

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, nakon što je prije nekoliko dana na otvaranju festivala “BL zima” objavio da je centar Banje Luke zasijao u novogodišnjem duhu i pokupio brojne pozitivne komentare, sada je odlučio napraviti pomalo čudan potez.

Naime, svjetlosni natpis “BL zima” na ulazu u “Zimsku čaroliju” bio je ispisan latinicom, a od sinoć je prepravljen i napisan ćirilićnim pismom.

“Banjalučka zima od sada na ćirilici. Smatrali smo da je izuzetno važno da svi turisti koji dolaze u Banja Luku tokom predstojećih novogodišnjih praznika i na ovom mjestu vide ljepotu naše ćirilice u punom sjaju. Tražili smo način da to uradimo i danas je to postalo realnost. Nastavljamo dalje, vidimo se u srcu Banje Luke.

Gdje je ćirilica koju je obećao Stanivuković: Natpis “BL zima” na latinici

Zanimljivo je da je prije samo sedam dana Stanivuković predstavio otvaranje festivala “BL zima”, na čijem je ulazu stajao natpis na latinici ispod kojeg se gradonačelnik uslikao.

Zašto je natpis u međuvremenu promijenjen možemo samo nagađati, no na prvobitnoj objavi pojedini korisnici društvenih mreža pitali su Stanivukovića zašto ne ćirilica, s obzirom na to da se on zalaže za korištenje upravo ovog pisma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79