Gdje je ćirilica koju je obećao Stanivuković: Natpis “BL zima” na latinici

 

“Banjalučka zima 2021/2022” juče je počela u banjalučkom parku “Petar Kočić”, a natpis na ulazu u prostor u kojem se održava ova manifestacija urađen je latinicom iako je gradonačelnik Draško Stanivuković ranije obećao da će se zalagati da u ovom gradu bude istaknuta ćirilica.

“Moje opredjeljenje kao gradonačelnika Banjaluke biće čitava strategija i pravac koji ćemo definisati, a sve sa ciljem očuvanja ćirilice i rada na jednom važnom projektu, da što više javnih ustanova ili preduzeća njeguju naše pismo, a svoj autoritet kao gradonačelnik iskoristiću da na natpisima pored imena javnih preduzeća koja su sada na latinici, bude istaknuta i ćirilična verzija”, rekao je ranije gradonačelnik.

Međutim, kako su građani Banjaluke mogli da vide u parku, naziv pomenute manifestacije “BL zima” urađen je latinicom, što je dokaz da je Stanivukovićevo opredjeljenje o očuvanju ćirilice u najvećem gradu Srpske još jedno obećanje koje gradonačelnik nije ispunio.

Draško Stanivuković: Banja Luka će opet biti ćirilična

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79