(FOTO) Susret visokog predstavnika i predsjednika Srbije: O čemu su pričali Vučić i Schmidt?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Bledu se susreo sa Christianom Schmidtom, novim visokim predstavnikom u BiH. Na fotografijama do kojih je došao Hayat.ba vidimo ih zajedno, a od našeg izvora saznajemo da su kratko razgovarali. O čemu su konkretno razgovarali, javnost će sigurno kasnije biti obavještena.

Inače, Vučić je ranije govorio kako je više puta razgovarao sa Christianom Schmidtom, novim visokim predstavnikom u BiH, i da će “uvijek pričati sa svima”. Naveo je da je Schmidt pomogao da Evropa ne izoluje Milorada Dodika.

On je više puta i pomogao Srbima, kada su Milorada Dodika htjeli da izoluju, ja sam ga zamolio da dođe i pomogne u rješavanju tog spora. Ja razumijem Dodika, ali ćemo razgovarati sa svima – rekao je tada Vučić ali i dodao je da će Schmidtu reći da je protiv Bonskih ovlaštenja i Inzkove politike, i “da je svaka akcija protiv Dodika katastrofalna za stanje u region”.

Ako traže smjenu Milorada Dodika, radi se o veoma opasnom presedanu, tako bi se ispunila volja jednog naroda nauštrb interesa drugog, ali neće biti takvih odluka, a ako ih bude, Srbija to neće podržati, niko to neće prihvatiti, ne prihvatamo da neko umjesto naroda odlučuje. To je jako opasno, da nemam riječi. Zamislite da je Dodik to tražio od njih. Ne treba nam rušenje integriteta ni Srbije ni BiH, ali kad neko misli da će međunarodni faktor da riješi probleme, onda dolazimo do pitanja na koje nije lako dati odgovor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79