Foto: Robert Oroz
(FOTO) Teška situacija i u selima kod Fojnice

(FOTO) Teška situacija i u selima kod Fojnice


Selo Gojevići kod Fojnice potpuno je odsječeno od ostatka općine. Kako su za N1 potvrdili mještani, jutros su doživjeli apokaliptične scene. Prema nezvaničnim informacijama od mještana, sumnja se da ima i stradalih. Mještane su probudile apokaliptične scene kao iz filmova.

Voda je naglo počela da ulazi u dvorišta, polja, a potom i kuće. Mještani koji žive uz samu rijeku jedva su pobjegli iz kuća i smještaju se kod onih koji imaju kuće na sprat.

Pokušali su spasiti i stoku, neki su uspjeli no neke je životinje odnijela voda. Odneseni su i automobili, a oštećeni su i brojni pomoćniobjekti.

Trenutno nemaju struje, vode ni interneta.

Voda je poplavila prve spratove kuće, a kako nam javlja mještanka, voda im je do pasa već. Čekaju vatrogasce da se probiju do njih kako bi izvršili evakuaciju.

Bujica je razvorila i ceste i pokrenula brojne odrone. Prema informacijama koje nisu potvrđene, sumnja se da ima i stradalih. Teško stanje je i u naseljima Dusine i Pločari.

Prema informacijama lokalnog portala Mahalla.ba, u Dusinama je pokrenuta akcija spašavanja majke i djeteta iz kuće čiji su temelji oštećeni.

POGLEDAJ GALERIJU



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija