(FOTO) U Brčkom oduzete vjenčanice vrijedne 200.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO BiH) oduzeli su skupocjene vjenčanice na području Brčko Distrikta u vrijednosti 200.000 KM.

“Na osnovu ranijih operativnih saznanja o krijumčarenju robe, službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su detaljan pregled pošiljke robe koja je došla iz Ukrajine. Tom prilikom su pronašli neprijavljenu robu odnosno skupocjene tekstilne proizvode prilikom ulaska u carinsko područje BiH”, saopšteno je iz UIO BiH.

U saopštenju UIO je navedeno da je vrijednost privremeno oduzete robe 200.000 KM.

 

Protiv osumnjičenih osoba biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Krijumčarenje, iz člana 214, Krivičnog zakona BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Takođe, pozivaju sve građane, kao i sve poreske obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Nezavisne

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments